Het gebruik van hydrolaten is een groeiende trend in de huidverzorging. Hydrolaten, ook wel bloemenwater of plantenwater genoemd, verzorgen niet alleen de huid, maar verzadigen ook de huid met bio-actieve elementen. In de moderne cosmetica winnen ze aan populariteit door hun unieke eigenschappen en natuurlijke oorsprong.

Maar wat is nu juist een hydrolaat?
Een hydrolaat is een concentraat van vitaminen en mineralen afgeleid van een plant via destillatie.

Hydrolaten huidverzorging

Hoe ontstaat een hydrolaat?

Hydrolaten

 

De plantaardige grondstoffen worden op een rooster in de destillatieruimte gelegd. Onder het rooster staat gedestilleerd water te koken. Stoom uit het kokende water gaat door de grondstoffen heen, stijgt op en wordt opgevangen in de condensatiekamer. Daar wordt het, na afkoeling, in twee delen gesplitst: olie en water. De essentiële oliën, die aromatische bestanddelen bevatten en het hydrolaat, dat een kleine hoeveelheid essentiële olie en andere in water oplosbare stoffen uit de plant bevat.

 

Wat doet het voor je huid?
Hydrolaten bevatten nog een maximum aan bioactieve stoffen. Dit zorgt voor een effectieve en intensieve huidverzorging en maakt de huid fluweelzacht. Hydrolaten zijn geschikt voor elk huidtype.

Hydrolaten huidverzorging

Gezichtsverzorging met hydrolaten
De nieuwe gezichtsverzorgingslijn van Natura Siberica is gemaakt op basis van hydrolaten. Hiermee is Natura Siberica het eerste bedrijf dat een exclusieve gezichtsverzorgingscollectie heeft ontwikkeld op basis biologische hydrolaten met Siberische kruiden en planten. De gezichtsverzorging is beschikbaar voor de gevoelige huid, de rijpere huid en voor alle huidtypes. Ontdek het gamma hier.

 

Vraag hier een gratis Natura Siberica staaltje aan!

 

 

Verder lezen