Inca Inchi oil

Inca Inchi olie is een olie van koudgeperste Sacha Inchi zaden (Plukenetia volubilis L.). Het werd al geteeld tijdens het Inca Imperium, maar het gebruik raakte vergeten en de plant werd nog maar recent herontdekt in het Peruviaanse Amazone regenwoud.

Sacha Inchi is een klimstruik die van nature voorkomt in het Amazone regenwoud en die zaden produceert in de vorm van een ster. Elk zaad kan tot 6 kleine nootjes bevatten die extreem rijk zijn aan hoogkwalitatieve, voedzame plantaardige olie.
Inca Inchi
Door de snelle groei van de plant en de goede productiviteit, is het een belangrijke inkomstenbron voor de landbouwgemeenschappen in het Amazonegebied. Er werd een project opgericht om samen te werken met een vijftigtal kleine boeren om hen te ondersteunen en op te leiden in de biologische teelt van de planten. Ze krijgen eerlijke prijzen voor hun zaden zodat ze zeker zijn van een duurzame inkomstenbron. Els bezocht het project en was gecharmeerd door de vriendelijkheid van de mensen en de schoonheid van de natuur.Inca Inchi De zaden bevatten essentiële vetzuren en natuurlijke antioxidanten. De olie heeft een ideaal evenwicht tussen Omega 3 (48%), Omega 6 (36%) en Omega 9 (9%). Inca Inchi olie bevat het basis Omega 3 vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur) dat afhankelijk van onze behoefte door ons lichaam omgezet wordt in EPA en DHA. ALA draagt bij tot het behoud van een normaal cholesterolniveau. Het positieve effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g ALA.

Benieuwd naar deze olie? Klik hier voor meer info.

Verder lezen