Geplaatst op Geef een reactie

Pickles met kurkuma en gember

Heerlijk receptje voor zelfgemaakte, vegan pickles. Pickles zijn een echte smaakbom en heel rijk aan vitamines en mineralen. Gebruik pickles in plaats van mayonaise want pickles zijn veel minder vet en minstens even smakelijk! De pickles zijn verrijkt met gembersap en kurkumasap van Martera, niets anders dan gezondheidsvoordelen dus!

Ingrediënten:

1 bloemkool, 1 broccoli, 375g zilveruitjes, 1 grote komkommer, 2 paprika’s, groente van het seizoen: radijsjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels Martera kurkuma sap, 2 eetlepels Martera gember sap, cayennepeper, 1 eetlepel mosterdzaad of 1 eetlepel mosterd, 5 kruidnagels, 2 koppen water, 2,5 koppen appelazijn, 1 kop andere azijn, bv. rode wijn azijn.

Bereiding:

Alle groenten fijn snijden (behalve de paprika’s) en overgieten met 1/4 kop grof zout. Meng dit goed en zet 24 uur in de koelkast. Daarna de groenten goed spoelen en laten uitlekken.

Doe de gesneden paprika, 1 tas suiker (of rijststroop als je geen suiker gebruikt), de kruiden, het sap, de groenten en laat 10 minuten koken. Bind de saus met kuzu.

14 dagen laten rusten voor gebruik.

Geniet ervan!

Recept: www.bnew-me.be – Evelyn Lampaert

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.