Gember mocktail met citroengras

Gember mocktail met citroengras

Ingrediënten

Voor 1 persoon
  • 1 à 2 soeplepels Martera gember sap
  • 2 soeplepels citroengrassiroop*
  • 1/2 limoen
  • crushed ice
  • spuitwater

Bereiding

  • 01

    Doe het gember sap, citroengrassiroop, limoensap en de ijsblokjes in een glas.

  • 02

    Goed mengen of eventueel shaken in de shaker.

  • 03

    Vul het glas op met spuitwater.

  • 04

    *citroengrassiroop: doe 100 ml water, 100 g fijne rietsuiker en 3 geplette, open gesneden citroengrasstengels in een pannetje. Verwarm al roerend op een middelmatig vuur tot de suiker goed opgelost is. Zet het vuur uit en laat nog zo’n 1 à 2 uur trekken. Doe de siroop in een flesje en bewaar in de frigo.