Vegan pickles met kurkuma en gember

Ingrediënten
Voor 4 personen- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 375g zilveruitjes
- 1 grote komkommer
- 2 paprika’s
- groente van het seizoen bv. radijsjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Martera kurkuma sap
- 2 eetlepels Martera gember sap
- cayennepeper
- 1 eetlepel mosterdzaad of 1 eetlepel mosterd
- 5 kruidnagels
- 2 koppen water
- 2,5 koppen appelazijn
- 1 kop andere azijn, bv. rode wijn azijn
Bereiding
-
01
Snij alle groenten fijn (behalve de paprika’s) en overgiet met 1/4 kop grof zout.
-
02
Meng dit mengsel goed en zet 24 uur in de koelkast.
-
03
Spoel daarna de groenten goed en laat uitlekken.
-
04
Voeg de gesneden paprika, 1 tas suiker (of rijststroop als je geen suiker gebruikt), de kruiden, het sap, de groenten in een pan en laat 10 minuten koken. Bind de saus met kuzu.
-
05
Laat 14 dagen laten rusten voor gebruik.
Recept: www.bnew-me.be – Evelyn Lampaert