Vegan pickles met kurkuma en gember

Vegan pickles met kurkuma en gember

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 375g zilveruitjes
  • 1 grote komkommer
  • 2 paprika’s
  • groente van het seizoen bv. radijsjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Martera kurkuma sap
  • 2 eetlepels Martera gember sap
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel mosterdzaad of 1 eetlepel mosterd
  • 5 kruidnagels
  • 2 koppen water
  • 2,5 koppen appelazijn
  • 1 kop andere azijn, bv. rode wijn azijn

Bereiding

  • 01

    Snij alle groenten fijn (behalve de paprika’s) en overgiet met 1/4 kop grof zout.

  • 02

    Meng dit mengsel goed en zet 24 uur in de koelkast.

  • 03

    Spoel daarna de groenten goed en laat uitlekken.

  • 04

    Voeg de gesneden paprika, 1 tas suiker (of rijststroop als je geen suiker gebruikt), de kruiden, het sap, de groenten in een pan en laat 10 minuten koken. Bind de saus met kuzu.

  • 05

    Laat 14 dagen laten rusten voor gebruik.

    Recept: www.bnew-me.be – Evelyn Lampaert